הרצאות מוזמנות
מפגשי למידה
״מערכות מלמדות חייבות להיות גם
מערכות לומדות.״
מוסדות חינוך
מערכות הוראה נמצאות במאבק מתמשך בין רצוי למצוי. בין הבנות לגבי טובת התלמידים, ובין דרישות הרשויות , התקציבים, והמציאות הנתונה.
כל בית ספר הוא אחר, אוכלוסיה אחרת, תנאים אחרים וקשיים שונים. ובכל זאת נדמה לי שאחד הקשיים הגדולים ביותר הוא איך מממשים את מה שמאמינים בו, אל מול מציאות נתונה ומשתנה?
גם כאן, אני עורכת פגישה מקדימה, על מנת לזהות את הצרכים הספציפיים של המוסד החינוכי הנתון, ויחד עם הצוות בונה תוכנית או מפגש שנועד לעזור להם להגיע ליעדים ולתפיסות החינוכיות החשובות להם.
להרצאות שעשיתי:
דוגמאות
בית ספר גוונים / קריית שמונה
בית ספר חדש, שלאחר מפגש זיהוי, הבנו שהצוות ובית הספר, זקוקים לחזון ברור על פיו מקבלים החלטות ועובדים יחד. במהלך מספר חודשים ערכנו שלושה מפגשים סדנאיים. בכל מפגש, התמקדנו בקבוצה אחרת מתוך הצוות ובעזרת תהליך ייחודי שנבנה עבורם, בנינו תהליך שעזר להם לגבש את ה"אני מאמין" לעבודה החינוכית שלהם.
בית ספר עמק חרוד
נתבקשתי להפגש עם כל צוות בית הספר, על מנת לעבד את מה שקורה בתקופה מאתגרת זו של התנהלות בזמן מגיפה. ההרצאות התעצבו תוך כדי המפגשים, על פי הצרכים שזיהיתי שהצוות צריך. הם היו צריכים מפה, כדי להבין את מה שעבר ועובר עליהם, ותאפשר להם לבנות את מה שמתאים לכל אחד מהם בעבודה עם תלמידים והורים בתקופה הזו. הם היו צריכים ניראות.
בית ספר עמק החולה / כפר בלום
זיהיתי, בעזרת רכזת החינוך המיוחד, שהורים למתבגרים בעלי צרכים מיוחדים, זקוקים לתמיכה ולמידה על מנת להבין יותר לעומק את הקשיים הייחודיים של ילדיהם המתבגרים. בניתי תכנית אינטימית, של 3 מפגשים אשר מטרתה הייתה לאפשר שיח ולמידה באווירה של קבלה ותמיכה. התוצאה היתה שקבוצה של הורים, שלא הכירו קודם, יכלו לשתף אחד את השניה בקשיים, לחלוק פתרונות וללמוד יחד בעזרתי כלים להתמודדות אחרת.